Федеральна служба безпеки РФ намагається відновити контроль над лідерами терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР". Про це сказано у звіті американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

Як відзначають в "тіньовому ЦРУ", у зв'язку з цим проходять масові зачистки непідконтрольних Кремлю бойовиків. "Іноді було важко сказати, за рахунок чого відбувалася ескалація на сході України: за наказом Кремля, чи ватажки бойовиків діяли за власною ініціативою. Тепер же, коли ФСБ відновлює контроль над лідерами сепаратистів, служба буде гарантувати, що на Донбасі все відбуватиметься по команді Москви ", - сказано у звіті.

Читайте також: Опублікували розмову терористів "ЛНР" про кураторів із РФ (відео)

Як відзначають аналітики, бойовики "ДНР" і "ЛНР" продовжують порушувати режим припинення вогню - вони обстрілюють позиції сил АТО по 10-20 разів на день. "Все це відбувається на тлі повідомлень української розвідки, що вздовж лінії розмежування на Донбасі збільшилося переміщення агентів ФСБ", - говорять вони.

Stratfor прогнозує, що після отримання повного контролю над окупованим Донбасом Кремль зможе нагнітати або покращувати ситуацію в регіоні залежно від перебігу переговорів.

Популярні новини зараз
"Переляки закінчилися": ведичний астролог визначив, що переживе Україна влітку 2024 року Українцям затвердили нові тарифи з 1 червня: комуналка стане ще більшим ударом У працівників ТЦК можуть забрати частину повноважень: що пропонують в Уряді На ці питання потрібно відповідати правильно: що потрібно пам'ятати, якщо ваше авто зупинила поліція
Показати ще