Вчора, 10 січня, до України прибула група військовослужбовців з 5-ї механізованої бригади канадської армії. Вони візьмуть участь у операції Unifier, яка передбачає навчання солдатів українських збройних сил, передає Інтерфакс-Україна.

У складі групи на територію України прибули 200 канадських фахівців різних військових спеціальностей. Вони змінять своїх колег з другої канадської механізованої бригади, які тренували наших воїнів з серпня 2015 року.

"Ця важлива навчальна тренувальна місія показує, що Канада, разом з нашими іншими союзниками, продовжує надавати підтримку нашим українським друзям", - сказав міністр національної оборони Канади Хардж Сінгх Саджан.

Читайте також: Боєць з ампутованими кистями рук став масажистом

За даними канадського Міноборони, тренери навчатимуть українських вояків надавати медичну допомогу пораненим товаришам на полі бою та знешкоджувати саморобні вибухові пристрої. Окрім того, наші солдати зможуть опанувати англійську мову, отримати навики безпеки польотів та ефективної військової логістики.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще