Глава окупованого Росією Севастополя Сергій Меняйло доручив замінити історичну плитку на території музею-заповідника "Херсонес Таврійський" на більш сучасну. Про це заявив колишній голова російських законодавчих зборів Севастополя Олексій Чалий, передає Крим.Реалії.

"Він дав команду поміняти плитку за погодженням з департаментом охорони пам'яток. Співробітники музею попереджали його, що плитка історична і перебуває під охороною ЮНЕСКО, це робити не можна, навіть якщо йому з якихось дивовижних естетичних міркувань не подобається колір ... Він вирішив поміняти на більш нову, більш гарненьку плитку", - розповів колишній чиновник.

Читайте також: Сирія - наша культура та історична пам'ять більше, ніж Херсонес - екс-глава ФСБ

Він зазначив, що йдеться про частину комплексу, на якій розташоване стародавнє городище, де був побудований Херсонеський храм - саме там, згідно з легендою, прийняв хрещення київський князь Володимир Великий.

Нагадаємо, Херсонес Таврійський з червня 2013 року входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Росія розпочала окупацію Криму в лютому 2014 року.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще