В Європі підтримують зміни до українського Податкового кодексу, що стосуються оптово-відпускних і роздрібних цін на тютюнові вироби. Там вважають, що ситуація, при якій сигарети коштують дешевше продуктів харчування, є неприпустимою.

"Тютюнові вироби не є найважливішими споживчими продуктами, яких українці потребують для споживання. Тому якщо владі потрібно збільшити податки на певну продукцію або регулювати її вартість, то краще це будуть сигарети і алкоголь", - зазначила в коментарі "Апостроф" провідний експерт Центру європейської політики в Брюсселі Аманда Пол.

За словами Аманди Пол, кількість курців в Україні набагато більша, ніж у країнах Європейського союзу. Основною причиною цього, за словами експерта, є низька вартість тютюнових виробів в нашій державі. "Саме тому в Україні зростає кількість захворювань, пов'язаних з курінням", - підкреслила Аманда Пол.

"Враховуючи складний економічний стан України, вашій владі потрібно піклуватися про те, як забезпечити населення основними продуктами харчування: хлібом, рисом, молоком і так далі. А не про те, як зробити тютюнові вироби більш доступними", - резюмувала вона.

Читайте також: Контрабандист віз в ЄС цигарки на 2,5 мільйони гривень

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Нагадаємо, зміни до Податкового кодексу України були прийняті в грудні 2015 року. Серед іншого, Верховна Рада затвердила ініціативу про встановлення мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на тютюнові вироби. Над реалізацією даної пропозиції зараз працює Кабінет Міністрів. Очікується, що в цьому році середня ціна на пачку цигарок зросте на 5 гривень.