В Україні створені всі умови для мисливців за антикваріатом. Через нестачу фінансування п'ять музеїв у Волинській, Запорізькій та Черкаській областях залишилися без охорони. А в чотирьох, один з яких - Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, скоротили кількість охоронців.

Також існує велика проблема з охороною культових закладів (церков, храмів, синагог і т.п.), яких на території України - близько 14 тисяч. З них тільки п'ята частина обладнана засобами охоронно-пожежної сигналізації. Це дає можливість зловмисникам грабувати церкви і храми, повідомляють "Вести".

Для прикладу: нещодавно на Львівщині затримано групу місцевих жителів, які впродовж 2015-2016 років на території області здійснювали крадіжки старовинних ікон і книг з культових споруд.

Читайте також: Ціна на гречку поставила новий рекорд

Для того щоб попередити злочини, пов'язані з крадіжками музейних цінностей, поліцейські почали "відпрацювання" місць збуту викраденого і осіб, що скуповують та перепродують предмети антикваріату.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Але поки що це дає мізерний результат, залишаючи український антикваріат у беззахисному перед злочинцями становищі.