В українській армії зростає кількість жінок. Вони становлять третину від кылькості тих, хто від початку року пішов на службу за контрактом.

Про це повідомив заступник міністра оборони України з питань Європейської інтеграції Ігор Долгов під час прес-брифінгу, передає "Укрінформ". У Збройних Силах України служать і працюють майже 50 тисяч жінок.

"З початку поточного року більше 30 тис. громадян України підписали контракт зі Збройними Силами України. З цих нових контрактників більше третини - це жінки", - розповів Долгов.

Він зазначив, що на перше червня цього року в українській армії перебувають на службі та працюють 49552 жінок.

8,5% від загальної чисельності військовослужбовців становлять жінки, це приблизно 17147. Серед них офіцерами є 2 092 жінки, а це 5,3% від загальної кількості. Крім того в армії несуть службу 14 607 жінок-солдатів та сержантів. 32405 жінок працюють у якості цивільного персоналу.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще