Щоб з'ясувати, чому смертність серед чоловіків вища, ніж у жінок, вчені провели дослідження. Результати говорять самі за себе - більшість захворювань представників сильної статі пов'язана з неправильним способом життя. Також на смертність чоловіків впливає те, що вони частіше за жінок займаються шкідливими для здоров'я видами діяльності, повідомляє Neboley.

З огляду на все це, сьогодні саме чоловічу частину населення можна назвати слабкою статтю. Адже, за словами фахівців, у чоловіків вищий ризик розвитку різних відхилень у здоров'ї. Вони частіше, ніж жінки, страждають ожирінням, раковими і серцево-судинними захворюваннями.

На думку вчених, першочергова причина такої невтішної ситуації полягає в неправильному способі життя - нездоровому харчуванні, зловживанні алкоголем, курінням і недостатності фізичних вправ.

Ще один висновок, який зробили фахівці: серед представників чоловічої статі більше самогубців.Жінки, на думку психологів, незважаючи на всі складності життя, здатні краще адаптуватися до обставин і швидше знаходити причини для відчуття радості і щастя.