Вечірній апетит є головною проблемою кожного, хто веде боротьбу з зайвими кілограмами. Дієтологи дають 7 простих порад, які допоможуть впоратись з відчуттям голоду та спокійно заснути, повідомляє healthinfo.

1. Напої замість їжі

Стакан молока, кефіру або теплої води (маленькими ковточками) допоможе вгамувати голод. Також можна запити теплою водою чайну ложку меду, зробити теплу воду з скибочкою лимона, або ж випити чашку міцного чорного чаю з корицею. Ці напої добре борються з апетитом і при цьому не псують фігуру.

2. Їсти лише на кухні

Не слід вживати їжу перед телевізором або під час перегляду фільмів за комп'ютером. У цьому випадку сигнал про їжу, вступаючи в мозок, не обробляється і створюється враження, що ви і не вживали їжу зовсім.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

3. Відмовтесь від спецій

Не використовуйте багато спецій для приготування їжі на вечерю, так як вони провокують появу апетиту. Обережно поставтеся також до кількості солі і цукру в їжі, а краще зовсім від них відмовтесь у вечірньому раціоні.

4. Гаряча ванна

Впоратись з вечірнім апетит допоможе гаряча ванна. Якщо дуже хочеться знову зайти на кухню в пошуках їжі, то краще відвідайте ванну і влаштуйте собі купання в піні з ароматними оліями.

5. Відмовтесь від фруктів перед сном

Не слід на ніч вживати фрукти, так як в них занадто багато вуглеводів, і вони підвищують апетит.

6. Знайдіть хобі по-душі

Щоб відволіктися від думок про їжу, займіть себе корисними справами. Почитайте книгу, журнал, послухайте музику, в'яжіть, вишивайте чи робіть те, що вам подобається. Зайнятість, кращий спосіб не думати про їжу.

7. Графік харчування

Найголовніше - зробіть графік харчування на весь день, щоб дотримуватися правильного (бажано, дрібного) режиму, не забуваючи про щільний сніданок, легкий другий сніданок, смачний обід, полуденок зі свіжих фруктів і вечерю з корисними продуктами.

Як раніше повідомляв портал "Знай", виявлено 7 шкідливих жіночих звичок, які "крадуть" здоров'я та красу.