Голова Одеської ОДА Максим Степанов пригрозив звільнити директора департаменту охорони здоров'я та соцзахисту населення за зірваний у 2016 році за часів губернаторства Саакашвілі тендер на закупівлю препаратів для онкохворих. Губернатор пообіцяв, що сьогодні ж буде оголошений тендер і в область надійдуть онкопрепарати на 13 млн. грн.

"Через вашу бездіяльність хворі люди не тільки не поліпшили своє здоров'я, але і погіршило. Це або тотальна некомпетентність, або якісь інші мотиви. Не думаю, що ми з вами в майбутньому буде працювати", - заявив він в ході апаратної наради в ОДА.

Степанов також зазначив, що для того, щоб почати процедуру закупівлі йому особисто знадобився всього тиждень.

"Чесно, це взагалі не складно. Що потрібно? Просто виконати всі процедури, прописані системою "Прозорро". Оголошення на сайті вже з'явилося. З урахуванням всіх тендерних процедур, ліки почнуть надходити в середині травня. Що робив останній рік департамент охорони здоров'я? Нічого! Люди, які щодня повинні боротися за життя, медикаменти чекають з червня. Півроку чекають! Люди, які смертельно хворі. Питання тримаю на особистому контролі", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, що 30 січня стало відомо, що в багатьох структурних підрозділах Одеської ОДА за часів губернаторства Михаїла Саакашвілі були загублені документи. Пояснити відсутність документів новому губернатору Максиму Степанову чиновники ОДА не змогли. Серед втрачених матеріалів було багато звернень громадян із соціальних виплат та допомоги. За словами чиновників, попереднє керівництво розпорядилося знищувати документи замість того, щоб передавати їх в архів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того, новий губернатор звернув увагу на те, що 4400 скарг, що надійшли в ОДА, залишилися без відповіді. "Зараз головний пріоритет у мене - відновити керованість областю, починаючи з облдержадміністрації, де є неприємні з управлінської точки зору моменти, і закінчуючи головами РДА", - заявив він.