Деякі дієти, крім бажаного схуднення, можуть на додачу "потішити" вас обвислою шкірою, проблемами зі шлунком і швидким поверненням втрачених кілограмів.

За словами лікарів дієтологів, найефективніший спосіб позбутися зайвих кілограмів - це здорове харчування і активний спосіб життя. Ці прості правила допоможуть не лише стати стрункішою, але і поліпшити своє здоров'я.

Лікарі також склали рейтинг найнебезпечніших дієт.

Одна з найпопулярніших дієт. Основний її принцип - приймати їжу тільки з високим вмістом білка, при цьому уникати вуглеводів і жирів.

Дієтологи вважають, що такий спосіб харчування негативно відіб'ється на здоров'ї. Адже через брак вуглеводів, тобто енергії, людина відчуватиме себе дуже втомленою і роздратованою.
До того ж, через дефіцит вуглеводів тіло буде брати енергію не лише з підшкірного жиру, а й з м'язів. Як результат - в'яле, обвисле тіло. Достатня кількість вуглеводів також потрібна для нормальної роботи серця і мозку.

Під час такої дієти потрібно вживати лише один продукт (гречку, кефір, яблука, соки) протягом 1-2 тижнів.
Основною загрозою цієї дієти є уповільнення обміну речовин, через що людина і худне. Також, через дефіцит корисних елементів, які є в інших продуктах, організм знову ж буде брати енергію з м'язової тканини. До того ж, під час такої дієти можна легко "заробити" проблеми з шлунком.

У цьому випадку людина, яка прагне схуднути, просто починає їсти менше, ніж зазвичай. Здавалося б, все логічно, проте дієтолог стверджує, що і в цьому випадку не все так просто.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Зменшення калорій призводить до уповільнення метаболізму, адже організм повинен підлаштувати свою роботу під меншу кількість енергії. Для того, щоб тіло почало помітно змінюватися, потрібно кожен раз все більше урізати кількість калорій. Однак організм все ж знайде спосіб підлаштуватися під ту кількість енергії, яка приходить з їжею. Таким чином в результаті людина просто шалено виснажить організм.

Крім проблем зі здоров'ям, при такій дієті також страждає і психіка. Через постійне недоїдання людина стає стривоженою, роздратованою і відчуває постійну втому.

Дієтологи також зазначають, що після таких радикальних дієт зайві кілограми повертаються назад дуже швидко і можуть прихопити з собою ще кілька додаткових. Оскільки після недоїдання і одноманітного харчування організм прагне надолужити втрачене, а в людини прокидається просто звірячий апетит.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ КАНАЛ В ТЕЛЕГРАМ