У "ДНР" вимагають обміняти полонених за формулою "всіх на всіх". Але бойовики хочуть, щоб їм видали майже півтисячі їх поплічників.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на "уповноважену з прав людини "ДНР" Дар'ю Морозову. Представниці терористів розповіла, що українських полонених тримають в колонії Макіївки.

Поплічниця бойовиків сказала, що заклики нардепа Надії Савченко "до лідерів країн нормандського формату щодо обміну полоненими" неприйнятні.

"Ті пропозиції, які Надія озвучувала через інтернет і ЗМІ, неприйнятні у даному випадку", - заявила Морозова.

Україна готова віддати на обмін бойовикам "ДНР" 250 полонених, але сепаратисти вимагають звільнити 475 злочинців. Представниця терористичних угрупувань почала використовувати в якості аргументу Мінські домовленості, які самі ж бандформування постійно порушують.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В ультимативній формі Морозова заявила, що обмін проводитиметься лише у форматі "всіх на всіх" й забажала, щоб цей процес прискорювався.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, бойовики оприлюднили відео візиту нардепа Надії Савченко до окупованої Макіївки.