Телеканалу СТБ доведеться заплатити 1,65 мільйона гривень штрафу за трансляцію в денний час програм, які можуть морально нашкодити дітям та підліткам.

Відповідне рішення сьогодні ухвалила Національна рада з телебачення і радіомовлення, розповів член регулятора Сергій Костинський у Facebook.

Телеканал покарали за анонс шоу "МастерШеф", де одна з його учасниць показала непристойний жест, і анонс програми "Один за всіх", присвяченій насильству над підлітком.

Також наголошується, що в одному з випусків реаліті-шоу "Хата на тата" дитина купувала горілку, а батько пропонував навчити хлопця палити. У програмі "Битва екстрасенсів" у кадр потрапило скалічене тіло вбитої дівчини, якій викололи очі та відрізали пальці. Всі ці програми транслювалися до 23:00.

У Нацраді звернули увагу на те, що ці передачі могли подивитися від 17,8 до 819 тисяч неповнолітніх.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На думку експертів, ці епізоди привчають дітей до жорстокості, насильства, нецензурної лексики, грубощів, що в результаті може стати причиною важких психічних захворювань.

Генеральний директор СТБ Володимир Бородянський спробував виправдати канал і заявив, що:

  • кадр з непристойним жестом в анонсі "МастерШефа" триває всього 1 секунду, що навіть менше 1% ролика;
  • епізод з "Хати на тата" показував, як не можна поводитися батькам, і до кінця програми батько виправляється;
  • під час трансляції епізоду з наслідками насильства в "Битві екстрасенсів" на екрані з'являлося повідомлення про те, що батькам слід забрати дітей від екранів телевізора.

Канал не визнав свою провину.

Зазначимо, у 2016 році Нацрада робила попередження СТБ за подібний контент.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", Нацрада заборонила в Україні черговий російський телеканал. Мовлення припинив ресурс "Охотник и рыболов HD".