У Дубаї чверть поліцейських замінять на роботів. Перші електронні правоохоронці вийдуть патрулювати вулиці вже у травні цього року.

Робокопів обладнають екранами та мікрофонами, завдяки яким з ними можна буде повноцінно розмовляти, пише Arabian Business.

"Люди матимуть можливість ставити запитання і подавати скарги, але вони також зможуть отримувати радість від спілкування з роботами", - розповів керівник департаменту поліції смарт-служб Дубая полковник Халід Насер Алразугі.

Мікрофони, вбудовані у роботів, з’єднуватимуться із колл-центрами у відділку поліції. Через електронних стражів порядку можна буде скаржитися на порушення та злочини, сплачувати штрафи та передавати документи.

А ще вони розпізнаватимуть багато мов, аби навіть у туристів не виникало бар'єру в спілкуванні.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вперше ідея випустити на вулиці емірату робокопів виникла ще у 2015 році. А торік на виставці GITEX представили перші прототипи електронних поліцейських.

Правоохоронні органи Дубаї хочуть піти ще далі й відкрити повністю електронний відділок, в якому працюватимуть виключно роботи.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Емірати опікуватимуться світовим рівнем щастя.