Несподівану і цікаву історію розповів редакції адвокат Геннадій Скворцов. За його словами, виявляється, що в Україні громадяни сусідньої Російської Федерації віджимають землю в іноземних інвесторів. Прокуратура і поліція роблять вигляд, що нічого не відбувається. Про це повідомляє видання «Українська стіна».

Геннадій Скворцов представляє європейську компанію «Робікус ЛТД». Компанія в 2010 році заснувала на території України фірму «ЛЕНД АКТИВ 2010» та вирішила побудувати в Київській області великий логістичний центр. І навіть придбала для таких цілей 16 гектарів землі в селі Сеньківка Бориспільського району. Здавалося б, величезний логістичний центр - це не тільки додаткові доходи в бюджет, а й робочі місця, прихід європейських інвесторів в Україну. Вигода - з усіх боків.

Але не тут то було. У тім же 2010 році довіреність на управління компанією була видана якомусь Олегові Жадько. Причому - тільки на рік. Але Жадько вирішив інакше. І вже в 2015 році за його допомоги землі компанії, відведені під логістичний центр, були продані таким собі Олександру Журавльову і Руслану Русану - громадянам Російської Федерації. Простіше кажучи, ця земля була захоплена рейдерами.

«За документами фірма «ЛЕНД АКТИВ 2010» продала землі фірмі «РеалМаркет ЛТД», засновниками якої виявилися Русан і Журавльов», - розповідає Геннадій Скворцов.

З досьє компанії в інтернеті відомо, що зараз керівником «ЛЕНД АКТИВУ 2010» є Журавльов Олександр Миколайович, а засновниками стали співмешканці Голуб Ірина Анатоліївна й Русан Руслан Васильович.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Адвокат Геннадій Скворцов подав заяву до Печерського райвідділу за всіма обставинами шахрайських дій.

«Спочатку нам у відкритті кримінального провадження відмовили, але потім ми все-таки наполягли, і виробництво відкрили. Слідчий зробив виїмку реєстраційної справи, та на цьому розслідування закінчилося. Ми звернулися в прокуратуру і до суду, написавши про те, що слідчі не діють. Далі нам прийшла відповідь від прокурора, що слідчому надані вказівки для виконання вже від прокуратури. Які вказівки - невідомо. Крім того, відповідь нам прийшла 3 березня, де написано, що вказівки були надані 6 березня. Це як називається? Невже в прокуратурі провидці працюють?»- запитує Скворцов.

Слідчий Печерського управління поліції Сергій Хончев, якщо судити з його декларації, поводиться більш ніж дивно. І в минулому році змінив прізвище - тепер він не Хончев, а Хочев.

Звичайно, при таких махінаціях не обійшлося без державного реєстратора.

Їм виступив державний реєстратор Святошинської районної адміністрації Ігор Віталійович Осипович.

До речі, якщо пошукати в інтернеті, то дивним здається той факт, що держреєстратор вже двічі був відповідачем у суді за свої неправомірні дії, як держреєстратора. В 2012 році хтось уже хотів переоформити яхт-клуб в Севастополі на третіх осіб, але члени кооперативу подали позов до суду, і тоді ж Севастопольський адміністративний суд визнав дії держреєстратора неправомірними. У 2014 році Окружний адміністративний суд Києва також розглянув скаргу від держпідприємства «Антонов» і визнав зміну керівника підприємства та дії державного реєстратора Ігоря Осиповича неправомірними.

Так що є всі підстави припускати, що Ігор Осипович - «чорний» державний реєстратор і до нього звертаються тоді, коли незаконними шляхами потрібно змінити директора підприємства.

На жаль, слідчий відділ Печерського управління поліції не діє ось уже близько півтора року. А саме слідчим Хочевим не здійснюються заходи для того, щоб розслідувати цю справу, покарати винних і повернути віджате рейдерами майно своєму законному власнику.

Колишня Печерська прокуратура в свою чергу, а нині прокуратура №6, не дивлячись на реформи, як була органом, що не в змозі проконтролювати якісну роботу слідчих Печерського управління поліції, такою ж безпомічною і залишилась.

Чому громадяни Російської Федерації настільки вільно почуваються на території України, що ще й займаються рейдерством - про це журналісти офіційно запитали в Генеральної прокуратури України та Національної поліції.

Офіційну відповідь журналісти обіцяють опублікувати, як тільки вона буде надана.