Росію не зупинили з крадіжкою частин ракети «Протон» і тепер в космос планують запустити робота, який стане пілотом корабля.

Про це повідомив генеральний конструктор «Роскосмосу» по пілотованим космічним системам і комплексам Євген Мікрін, передають російські ЗМІ. Йому доручать керувати космічним кораблем «Федерація», а потім змусять і віддуватися після можливого провалу проекту.

Перший запуск корабля запланований на 2021 році. «Федерація» відправиться на Міжнародну космічну станцію без людей на борту. Це значно спростить місію, оскільки якщо знову загубиться скафандр, як це було раніше з російськими космонавтами. Робот зможе, за запевненнями інженерів, вийти в космічний простір без додаткових налаштувань.

Назва FEDOR утворилося як абревіатура від Final Experimental Demonstration Object Research. Робот буде повторювати рухи оператора, передавати відео- та аудіосигнали. Його оснастили прямо таки фантастичною здатністю піднімати вантажі до 10 кілограмів.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, американська компанія Space X знову успішно відправила космос свою ракету Falcon 9. Це вже другий запуск.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще