На сьогодні Національне антикорупційне бюро розслідує 319 справ, з яких майже 50 стосуються корупції на державних підприємствах.

Про це розповіли у НАБУ.

В увазі детективів перебувають 35 держпідприємств, 15 з яких за розміром активів входять до ТОП-100 держкомпаній.

Корупція у цих компаніях позбавила державний бюджет більше 20 мільярдів гривень. Найбільш корумпованими є компанії паливно-енергетичної, аграрно-промислової, гірничо-металургійної сфери. Процвітає корупція й на підприємствах хімічної промисловості, транспортної галузі тощо.

Найбільш резонансними минулого року стали розслідування щодо "Укргазвидобування", "Запоріжжяобленерго", "Державна продовольчо-зернова корпорація", "Одеський припортовий завод", "Об’єднана гірничо-хімічна компанія", "Запорізький титаномагнієвий комбінат" тощо.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Станом на квітень 2017 року підозру у завданні збитків держпідприємствам оголосили 78 особам. Найчастіше у корупційних схемах задіяні керівники середньої та вищої ланки.

До суду направили 24 справи, які стосуються діяльності держкомпаній. Розмір злочину у цих справах оцінюється в більш ніж 1,5 мільярда гривень. Обвинувальні акти складено щодо 41 особи.

При цьому НАБУ вдалося повернути на рахунки держави у 2016 році 116 мільйонів гривень, а розкраданню ще майже 1,5 мільярда вдалося запобігти.

Нагадаємо, 16 квітня 2017 року НАБУ відзначило другу річницю.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, голова НАБУ Артем Ситник розповів, хто всіма силами намагається знищити відомство.