Нещодавно в Китаї відбувся щорічний Чемпіонат світу з футболу серед роботів RoboCup 2015. Переможцем змагань стала команда з Японії.

Про це повідомляє Huffington Post.

У футбольному чемпіонаті брали участь команди роботів з більш, ніж 40 країн.

Звичайно, футбол у виконанні роботів не самий динамічний і видовищний вид спорту, але тим не менше кожен рік все більше країн заявляють своїх представників на участь у чемпіонаті.

Мета проведення - показати рівень прогресу, який здійснили роботи з минулорічного чемпіонату. Команди збираються для того, щоб продемонструвати успіхи, яких вони досягли у сфері штучного інтелекту, створення штучних кінцівок та інших подібних речей.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Роботи обіграють людей у футбол у 2050 році (відео)

Нагадаємо, RoboCup був заснований в 1997 році з вельми амбітною метою - створити до 2050 року команду роботів-футболістів, які зможуть виграти футбольний матч у переможця Чемпіонат світу з футболу серед людей, дотримуючись усіх правил FIFA.