Сіракузький професор Сем Ван Акен зумів створити Мультифруктове дерево. Воно плодоносить 40 різними фруктами. Ідею проекту вчений почерпнув з роману "Франкенштейн".

Про це повідомляє видання "Наука и техника".

"На дереві одночасно ростуть персики, сливи, абрикоси, нектарини, вишня та мигдаль. Всі цвітуть і плодоносять у різні пори року", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: "Волохатий" лід утворюється завдяки грибку (фото)

Ван Акен використовував технологію садового щеплення. Проект почав у 2008 році, коли побачив у Женеві фруктовий сад з більш ніж 200 сортів слив і абрикосів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Професор поетапно зрізав гілки з бутонами з одного дерева і вставляв у щілину в основному дереві. Після цього примотував гілку скотчем і чекав поки вона приживеться - і так із кожним з 40 різних фруктів.

"Це метафора для багатьох речей. Я вибрав число 40, бо воно часто зустрічається в Біблії і означає "щедрість". Це - живий витвір мистецтва і одночасно новий досвід в генній інженерії", сказав художник і скульптор Ван Акен.

Зараз такі дерева вже є в деяких громадських центрах і приватних колекціях у різних штатах США.