Компанія Apple веде переговори, за підсумком яких зможе запустити оператора мобільних віртуальних мереж в Європі та США під своїм брендом.

Про це повідомляє Business Insider.

Джерела, близькі до компанії, запевняють, що Apple тестує подібний сервіс в США, а також вийшла на зв'язок з кількома європейськими телекомунікаційними компаніями. Щоб повністю запустити сервіс, компанії може знадобитися до п'яти років.

Віртуальний мобільний оператор користується мережею інших операторів, але надає послуги зв'язку під своїм брендом. Apple може домовитися відразу з декількома провідними американськими операторами зв'язку, щоб в будь-якій точці абонент міг перемикатися на найбільш якісний рівень сигналу. Поки ж йдуть фаза тестування послуги і переговори з операторами.

Абонент віртуального оператора Apple, замість того щоб платити щомісяця своєму оператору стільникового зв'язку, платитиме Apple - за передачу мобільних даних, здійснення дзвінків і передачу SMS-повідомлень. Apple буде надавати весь спектр послуг, яким абонент до цього користувався у свого оператора, але завдяки спеціальній SIM-картці Apple мобільний пристрій буде переключатися з одного оператора на іншого для того, щоб надавати послуги вищої якості, пояснює Business Insider.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Читайте також: У США скасували вихід російського смартфону YotaPhone 2

Зазначимо, у квітні 2015 аналогічний проект запустила компанія Google. Вона використовує мережі американських операторів Sprint, T-Mobile, а також Wi-Fi. Фірмова технологія дозволяє смартфонам перемикатися між трьома джерелами, вибираючи той, який на даний момент надає найбільш якісний сигнал.