Американська компанія Akamai Technologies, яка спеціалізується на послугах ІТ зафіксувала збільшення DDоS-атак на 132% за поточний рік. Експерти прогнозують збільшення атак і надалі.

Як зазначили працівники фірми, лише одне використання уразливості Shellshock збільшило рівень кібератак на інтернет-додатки на 49%. Також спеціалісти виявили небезпеки і у популярній платформі WordPress.

"Кількість загроз DDoS-атак і атак на web-додатки збільшується кожні три місяці. Зловмисники постійно змінюють тактику, шукають нові уразливості і навіть застосовують старі методи, які багато хто вважає неактуальними", - пояснив віце-президент фірми Akamai з питань хмарної інформаційної безпеки Джон Саммерс.

Експерти Akamai Technologies додали, що збільшується не лише кількість атак, а й їхня небезпека. Так, нещодавно була зафіксована атака, яка досягала 240 Гб / с і тривала більше 13 годин.

Читайте також: Робот-механік зможе повзати по обшивці космічного корабля (відео)

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

DDoS-атакою є напад на комп'ютерну систему з наміром зробити комп'ютерні ресурси недоступними до користувачів, для яких комп'ютерна система була призначена.