Грецькі археологи розказали подробиці знахідки найдавнішого захоронення закоханих чоловіка і жінки.

Як повідомляє Gazeta.ua, їх два роки тому виявили у легендарній печері Алепотріпа (Лисяча нора), яка є прообразом царства Аїда - царства мертвих.

Вони лежали на боці, і чоловічий скелет тримав в обіймах жіночий.

Археолог Георгос Папатанассопулос, який веде розкопки в печері Алепотріпа з 1970 року, розповів, що смерть наздогнала цих людей близько шести тисяч років тому.

Він розповів, що вони загинули молодими: чоловіку 25 років, а жінці - 20. Але при цьому ці небіжчики - найдавніші їх виявлених на території Греції.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вчені розійшлися в думці, як саме померли чоловік і жінка. Одні припустили, що їх завалило стіною під час сексуального акту, інші стверджують, що це просто могила закоханих, які загинули або померли від хвороби.

Все ж вони зійшлися на тому, що пара перебувала в близьких відносинах, адже не даремно вони виявилися похованими в обіймах. Вчені уточнили, що смерть одного з них настала швидко після того, як помер інший.

Читайте також: У Мексиці знайшли стіну з людськими черепами

Нагадаємо, що печера Аліпотріпа - це одна з трьох найбільших печер на південному сході грецького півострова Пелопоннес. Виявили її в 1953 році.