Мексиканські вчені знайшли стіну з людськими останками під час розкопок в історичному центрі Мехіко. Місцевий інститут археології та історії встановив, що ця стіна збереглась з часів імперії ацтеків.

За словами координатора археологічної програми Рауля Барера, стіна датується кінцем XV — початком XVI століття і називається мовою ацтеків "цомпантлі". Як вважають вчені, стіна є частиною Великої цомпантлі Теночтітлана - столиці Ацтекської імперії, що розташовувалася на території сучасного Мехіко.

"В стіні з вулканічних порід довжиною більше 34 метрів на глибині двох метрів було знайдено фрагмент, в центрі якого виявили викладені колом 35 черепів", — повідомив він.

Читайте також: Кримське золото скіфів може залишитися в Нідерландах

Як зазначили археологи, у стіні присутні в основному черепи молодих чоловік, яких скоріше за все були ворогами ацтеків. Однак, присутні також останки жінок та дітей.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Сама стіна, на думку вчених, була повалена під час завоювання Ацтекської імперії іспанцями. Після закінчення розкопок та дослідження цього об'єкту мексиканці планують відкрити стіну для огляду.