Американські та німецькі планетологи досліджували можливі форми життя, які можуть існувати на планетах і супутниках в умовами, відмінними від земних.

Це було зроблено на прикладі екстремофілів, що живуть на нашій планеті. Вчені вважають, що живі організми, наприклад, на Марсі замість внутрішньоклітинної рідини можуть містити перекис водню. А істоти на супутнику Сатурна Титані в якості основних елементів життя матимуть вуглеводні.

Вчені не стверджують, що на Марсі або Титані є життя. Вони підкреслюють, що його "існування відповідає фізичним і хімічним законам, а також біології".

Марсіанські організми в цілому можуть бути схожі на земні. Проте біохімія істот на Титані повинна бути зовсім іншою. Температура поверхні супутника Сатурна дорівнює -180 ° С. Ні в його атмосфері, ні в поверхні майже немає рідкої води і вуглекислого газу.

Читайте також: Уфологи виявили космічний корабель на Марсі

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Проте на Титані є озера рідкого метану та етану. Вони цілком можуть замінити воду. Крім того, там можливі вуглеводневі опади і сезонні зміни.

Вічний холод призведе до дуже повільного обміну речовин. Самі ж клітини, на думку вчених, матимуть надзвичайно великі розміри. Подібні організми повинні бути довгожителями. Старіння в таких умовах таких умовах буде проходити значно повільніше за земних мешканців.