Київське підприємство "Ленінська кузня" розробило новий легкий бронеавтомобіль "Тритон". Про це пише "Гордон".

Нова розробка призначена для Національної гвардії та Збройних сил України.

"Тритон" являє собою бронетранспортер з колісною формулою 4х4 і матиме бойову масу близько 10 тонн. Він озброєний дистанційно керованим бойовим модулем, що включає в себе кулемет калібру 12,7 мм боєзапасом 450 патронів.

"Тритон" може бути адаптований для різних застосувань. Зокрема, на його базі можуть бути створені автомобіль для боротьби з танками, розвідувальна машина, радіолокаційна станція кругового огляду, автомобіль передового спостереження, медичний бронеавтомобіль, броньований командний пункт, установка для запуску протитанкових ракет або ракет "земля-повітря".

Як повідомляється, до складу озброєння бойової машини буде входити крупнокаліберний кулемет і 40-мм гранатомет УАГ-40. Стріляти можна одночасно як з кулемета, так і з гранатомета. Система вогню бойового модуля забезпечує ураження цілі на відстані 1,5-2 км з високою точністю. Вогонь ведеться з броньованої кабіни за допомогою комп'ютерного управління кулеметом.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Читайте також: Аваков і Турчинов оцінили новий бронеавтомобіль з радіозв'язком

Бойова машина здатна долати вплав водні перешкоди.

Передбачається, що перший дослідний екземпляр нової бойової машини "Тритон" буде продемонстрований до кінця 2015 року.

Нагадаємо, в Україні почали розробляти новітні зразки бронетехніки, що не мають аналогів на пострадянському просторі.