Массачусетський технологічний інститут США, вніс в свій щорічний список "35 кращих інноваторів року, молодше 35 років" українця. Наш співвітчизник був вибраний з декількох тисяч претендентів з усього світу - повідомляє MIT Technology Review.

34-річний Євген Бородін - доцент Університету штату Нью-Йорк в Стоуні-Брук. У США він приїхав з України.

У список потрапив завдяки програмному забезпеченню, створеному його компанією Charmtech Labs. Система озвучує тексти з інтернету для сліпих людей.

Кандидатів для списку "35 кращих інноваторів року, молодше 35 років" пропонує громадськість і партнери Массачусетського технологічного інституту. Після внесення всіх кандидатур, редактори університетського журналу скорочують список до 80 осіб.

Читайте також: "Яндекс" презентував додаток для глухих

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ці фіналісти представляють опис своїх робіт авторитетному журі, яке оцінює розробки на предмет оригінальності та значущості - з них і вибирають 35 переможців.

Крім українця, в списку є вихідці з Російської Федерації, Китаю, Індії та Ізраїлю.

Нагадаємо, за даними Індексу глобальної конкурентоспроможності, Україна посіла 76 місце в світі за загальною кількістю інвестицій в наукові розвідки. У 2015 році Національна академія наук і її підрозділи загалом одержали 15 млрд. 977,8 млн. грн - лише 0,81% від ВВП-2015.