"Модель 3" електромобіля Tesla буде представлена в березні наступного року, а її ціна складе 35 тисяч доларів, написав у твіттері глава компанії Елон Маск.

За його словами, серійне виробництво моделі почнеться приблизно через два роки, оскільки для цього необхідно повністю запустити роботу "Гігафабрики" - заводу з виробництва літій-іонних акумуляторів для автомобілів. Тоді ж компанія почне приймати попередні замовлення на компактну модель автомобіля.

Читайте також: Tesla продемонструвала автоматичну зарядку для електрокарів (відео)

Маск називає нову модель бюджетною, оскільки ціни на нинішню модель S починаються від 70 тисяч доларів. У вересні починаються продажі кросовера Модель X, максимальна комплектація якого обійдеться покупцям в 132 тисячі доларів через великий розмір кузова.

У Tesla раніше заявляли, що процес масового виробництва батарей призведе до здешевлення вартості самих електромобілів. Для цього компанія будує в штаті Невада "Гігафабрику", яка також буде виробляти батареї для домашніх акумуляторів Powerwall і бізнес-систем автономного енергопостачання Powerpack.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще