Українські винахідники презентували обігрівальну панель, яка дозволяє економити кошти.

Як повідомляє Gazeta.ua, розробники з вітчизняної компанії "Квантум Електрик" показали її на прес-конференції у Києві.

Вчені повідомили, що спочатку прилад розроблявся як засіб профілактики захворювань верхніх дихальних шляхів. Однак у процесі роботи був відкритий новий спосіб отримання теплової енергії з електричної.

"За нашими розрахунками, використовуючи технології "Квантум Електрик", можна знизити споживання газу в Україні на 5 мільярдів кубівв рік, і щорічно економити близько 35 мільярдів гривень", - зазначили вчені.

Унікальність нового обігрівального приладу в тому, що всередині немає нагрівачів і кабелів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У панелі немає негативного магнітного випромінювання, вона працює в діапазоні довжини магнітного випромінювання людського тіла, завдяки цьому вона не висушує, а нагріває молекули води в повітрі, створюючи в приміщенні оптимальну вологість повітря для людини.

Ефективність панелі "Квантум Електрик" підтверджена вченими технічного університету міста Кошице зі Словаччини.

" Українці здійснили переворот у світовій теплоенергетиці. Наш винахід так само важливий, як поява інтернету або мобільних телефонів", - заявив співробітник "Квантум Електрик" Ростислав Мазур.

Читайте також: Українські вчені створили унікальний матеріал для перев'язки бійців АТО

Нагадаємо, що Інститут фізики Національної академії наук України розробив перев'язувальний матеріал для бійців зони АТО на основі зшитих радіацією гідрогелей. Він допомагає лікувати рани та опіки.