Американська компанія Boeing оголосила про введення в дію першого в світі супутника. Він повністю використовує електричну силову установку.

Про це повідомляє Еngadget.

Телекомунікаційний супутник ABS-3A важить трохи менше двох тонн і здійснюватиме покриття Південної Америки, Близького Сходу та Африки в C- і Ku-діапазонах.

На відміну від більшості діючих супутників, ABS-3A не покладається на баки з інертним газом для підтримки і корекції орбіти. Замість цього він використовує ксенонову іонну рухову систему XIPS. Вона, у свою чергу, використовує магнітне поле для прискорення іонів і створення тяги.

У компанії очікують, що новий супутник буде витрачати менше п'яти кілограм ксенону в рік протягом своєї п'ятнадцятирічної місії. Це лише одна десята від тієї кількості палива, яке використовує звичайний супутник.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Читайте також: Boeing відкрив завод з виробництва космічних ракет

Boeing запустила ABS-3A на борту ракети Falcon 9 в березні цього року. Його в серпні передали під управління новому власнику - компанії Asia Broadcast Satellite. Передача відбулася на місяць раніше запланованого терміну.

Boeing планує запустити ще один подібний супутник. Він називатиметься ABS-2A. Його відправлять на орбіту Землі на початку наступного року.