Невеликий стартап з Колорадо Escape Dynamics сподівається, що їх радикально новий підхід до виведення кораблів на орбіту значно спростить дорогу в космос. Компанія працює над космічним кораблем з "зовнішньої руховою установкою". Замість використання рідкого палива або твердопаливних прискорювачів, космічний апарат буде працювати на стисненому водні.

Про це повідомляє Singularity Hub.

Встановлена ​​на землі антена направить пучок мікрохвиль на розташований в кораблі теплообмінник і розігріє водень до температури вище 1700 градусів. Після цього він почне спливати з сопла, даючи досить тяги для виходу на орбіту.

Escape Dynamics збираються створити багаторазовий одноступінчатий космічний корабель, який у багато разів знизить вартість виведення вантажів на орбіту.

Читайте також: Boeing відкрив завод з виробництва космічних ракет

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Це може здатися трохи фантастичним, але насправді ідея не нова і Escape Dynamics нещодавно оголосили про ключовий прорив в роботі над нею.

Під час лабораторних тестів прототип такої рухової установки показав значно більш високу ефективність, ніж можна домогтися з використанням хімічних ракет.