У Росії соціальну мережу "ВКонтакті" оштрафували через рекламний контент. Федеральна антимонопольна служба змусила найпопулярніший сайт країни заплатити 100 тисяч рублів.

Соціальна мережа розповсюджувала рекламу на сторінках користувачів без маркування вікового обмеження. Не весь контент, на думку чиновників, мав повністю безпечну інформацію.

"В управління надійшло звернення від громадянина, в якому заявник вказав на те, що реклама відомого мюзиклу, додатків для гри в покер і для роботи з інтерфейсом розміщені в соціальній мережі без вказування вікової категорії", - повідомили у службі.

У липні соціальну мережу визнали винною у порушені рекламного законодавства РФ. Після інциденту керівництво "ВКонтакті" впровадило вікові позначки на рекламних банерах.

Читайте також: Apple Music матиме перший брендований канал Burberry

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Закон "про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку" впровадили у Росії у 2012 році.