Організація економічного співробітництва та розвитку прийшла до висновку, що наявність у школах комп'ютерної техніки не впливає на успішність школярів. Вони провели спеціальні тести серед учнів середніх класів світових шкіл.

Зазвичай держава виділяє гроші на те, щоб учні освоїли навички роботи із сучасною технікою, але це погіршує знання в інших дисциплінах. Зокрема учні, які приділяють велику увагу комп'ютерам не мають таких високих показників у математиці, читанні і науках, як у тих, хто навчається за підручниками.

"Якщо ви подивитеся на такі ефективні системи освіти, як у Східній Азії, то там дуже обережно ставляться до використання технологій для навчання. Ті студенти, які постійно використовують планшети і комп'ютери, як правило, демонструють гірші результати, в порівнянні з тими, хто користується ними в міру", - розповів один з директорів організації Андреас Шлейхер.

Читайте також: Батько вирвав зуб доньці, причепивши його до беспілотника (відео)

Спеціаліст також зазначив, що немає жодної країни, де постійне використання ноутбуків, планшетів та іншої техніки поліпшує навчальні результати. В багатьох європейських країнах рівень знань учнів стрімко падає, на відміну від Азії.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще