Всесвітньо відомий французький надзвуковий літак "Конкорд" може знову почати польоти.

Завдяки зусиллям фан-клубу Club Concorde найближчий політ може відбутися вже в 2019 році, передає ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на The Independent.

Як повідомив президент Club Concorde Пол Джеймс, волонтерам та членам клубу вдалося зібрати 180 мільйонів фунтів стерлінгів на викуп літаків та їх ремонт. Один з "Конкордів" клуб планує виставити на загальний огляд в Лондоні, а другий використовувати для польотів.

Перший літак, який клуб хоче викупити за 40 мільйонів фунтів, знаходиться на стоянці в паризькому аеропорту Орлі. Його планують доставити в Лондон в 2017 році. Вхід на борт для огляду, імовірно, буде коштувати близько 16 фунтів з людини.

Другий "Конкорд", виставлений в аеропорту Ле-Бурже, планується викупити за 120 мільйонів фунтів, і використовувати для показових польотів на авіасалонах, а також для приватних замовлень.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Читайте також: Ізраїльський безпілотник-камікадзе "трансформується" в смертоносну ракету (відео)

Нагадаємо, останні "Конкорди" були виведені з експлуатації авіакомпаніями Air France і British Airways після кризи на ринку авіаперевезень 2000 року.

Відомий британський мільярдер і філантроп Річард Бренсон мав намір викупити весь флот надзвукових літаків на користь своєї компанії Virgin Atlantic, щоб продовжувати їх експлуатувати, але British Airways відхилила його ініціативу.