Хакери інфікували популярні додатки в офіційному магазині для смартфонів на Android Google Play. Знайшовши діри у системі захисту ОС, троян має змогу отримувати права адміністратора на будь-якому пристрої.

Видання Daily Dot повідомляє, що вірус Mapin вже встиг заразити тисячі девайсів в усьому світі. Через цей небезпечний код видалити заражені додатки та очистити пристрій виявляється не просто.

Найвідомішими іграми, які несуть небезпеку виявились Candy Crash, Temple Run,Subway Surfers та Plants Vs. Zombies 2. Ці додатки завантажили сотні тисяч разів з Google Play. Їх інфікували вірусом у період з кінця 2013 до кінця 2014 року. Після виявлення загрози ці додатки очистили.

Експерти запевняють, що більш за все постраждали користувачі Android в Індії. 75% випадків виявлення вірусу знаходяться саме там. Після встановлення додатку, Mapin вичікує 24 години, після чого пропонує зробити оновлення програми, тим самим, отримуючи права адміністратора.

"Більшість користувачів будуть впевнені, що це якесь важливе оновлення, тому в якийсь момент вони напевно його встановлять, тільки щоб позбутися повідомлення", - пишуть у виданні з посиланням на компанію ESET.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Кілька сотень додатків в App Store атакували кіберзлочинці

Спеціалісти радять користувачам уважно читати можливості додатку перед встановленням та завантажувати їх лише через перевірені джерела.

Нагадаємо, ми писали, що iphone xs max китай і iphone xs max польський нічим не відрізняються.