Соціальна мережа ВКонтакте, популярна в країнах СНД, активно працює над новим протоколом шифрування даних.

Про це пише Корреспондент.

"Ми дійсно займаємося розробкою нового мобільного протоколу для прискорення наших додатків і забезпечення високого рівня безпеки передачі даних користувача", - розповів операційний директор соцмережі Андрій Рогозів.

Читайте також: Павло Дуров побився зі злодіями в Сан-Франциско

Згідно інформації, новий протокол збільшить швидкість обміну даними між користувачами соцмережі. ВКонтакте також випустить власний месенджер. У компанії створять додатки для iOS і Android, а також версії для комп'ютера на Windows та MacOS.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, наразі ВКонтакте працює по шифрованому протоколу https, при цьому користувачі можуть обмінюватися інформацією через нешифрований протокол http.

Після того як у квітня 2014 року Павла Дурова звільнили з посади гендиректора ВКонтакте, він розробив власний сервіс обміну повідомленнями - месенджер Telegram.

Розробники охарактеризували новий сервіс так: "надшвидкий, простий, безпечний і абсолютно безкоштовний". У цьому продукті використовується протокол передачі даних Mobile Telecommunication Protocol (MTProto), розроблений братом Павла Дурова Миколою, колишнім технічним директором ВКонтакте.