Державний науково-технічний центр ядерної й радіаційної безпеки та китайська корпорація Qingdao Xianchu домовилися про створення спільного науково-дослідного інституту. Він буде розміщуватись на території Китаю.

Про це повідомляє Державна інспекція ядерного врегулювання.

Інститут працюватиме над розвитком мирного використання ядерної енергії й технологій.

Основним напрямком роботи новоствореного інституту, згідно з інформацією відомства, стане розробка технологій зняття з експлуатації енергоблоків атомних електростанцій, поводження з ядерним паливом і радіоактивними відходами.

Читайте також: Українські АЕС повернуть ядерні відходи з Росії

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Зазначається, що китайська корпорація Qingdao Xianchu спеціалізується на виготовленні обладнання для атомної, а також альтернативної енергетики.

Нагадаємо, міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин наголосив, що українські атомні електростанції забезпечені ядерним паливом у повному обсязі на весь опалювальний сезон.