Керівництво Рівненської АЕС хоче повернути з РФ продукти переробки відпрацьованого ядерного палива.

Про це йдеться в наказі Міненерговугілля №612 від 23 вересня 2015 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Для реалізації ідеї створять спеціальну робочу групу, яка підготує рекомендації для укладення угоди з "Виробничим об'єднанням Маяк" Челябінської області Росії.

Такий проект реалізують для економії державних коштів.

Відомо, що в українських атомних електростанцій немає власного сховища, тому відпрацьоване ядерне паливо відправляють для тимчасового зберігання в Росію.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Вартість послуг російських підприємств по зберіганню і обробки відпрацьованого ядерного палива за 2001-2011 роки зросла в 3,4 рази.

За оцінками експертів, Україна щорічно платить Росії близько 200 мільйонів доларів за це.

Читайте також: Україна збільшила реверс газу з ЄС

Нагадаємо, що в 2013 році виконавчий директор "Енергоатому" з ядерної та радіаційної безпеки Наталія Шумкова повідомила, що повернення радіоактивних відходів з РФ, які отримують в результаті переробки з українських АЕС, почнеться не раніше 2016 року.