Армія США планує впровадження автоматизованих гарматних веж Tower Hawk.

Американські військові планують розміщувати їх місцях розташування американського миротворчого контингенту, пише gunportal.com.ua.

Вони замінять діючі спостережні вежі, на яких чергують військовослужбовці і стежать за всім, що відбувається в найближчих підступах до місця дислокації.

Нові вежі представили в рамках організованого НАТО заходу Network Integration Evaluation 16.1.

Випробування нової системи зараз проходять на техаській базі Fort Bliss.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Читайте також: Аваков покатав Турчинова в новому протитанковому комплексі "Стугна" (фото)

На верхньому майданчику кожної з веж розміщується кулемет Browning M-2 калібру .50 і снайперська гвинтівка Lapua під патрон .338, взаємодія з якими здійснюється дистанційно.

Система Joint All Hazard Command Control System дозволяє віддалено брати під контроль вежу і вести вогонь по цілі за допомогою геймпада, обертаючи стрілецьку зброю на 360°. Вона вимагає присутності за комп'ютером одного єдиного оператора.

Збірку-установку одного контейнера та приведення його компонентів в бойову готовність шестеро військовослужбовців можуть виконати за годину.