Палеонтологи виявили в Сполучених штатах останки гризуна, який жив близько 65 мільйонів років тому.

Про це пише Російська служба Бі-бі-сі.

"За словами вчених, настільки древні ссавці можуть пролити світло на хід стрімкої еволюції цього класу хребетних після вимирання динозаврів. Тобто дослідження знахідки може виявитись революційним", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Знайдено ідеальні "суперводорості" для виробництва біопалива

Нова тварина отримала видову назву Kimbetopsalis simmonsae на честь геологічної формації в американському штаті Нью-Мексико, де тварина і була виявлена.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Вчені переконані, що цей звір виду Багатогорбкозубих був покритий шерстю і з'явився за сто мільйонів років до зникнення динозаврів.

Палеонтологи вважають, що схожий на бобра гризун може виявитися найбільшою знахідкою з усіх тварин подібного виду - імовірно, він міг мати масу в сто кілограмів.

Відкриття може переконливо продемонструвати, наскільки швидко розвивалися ссавці в світі після загибелі динозаврів. Опис нової знахідки опублікували в Зоологічному журналі Ліннєєвського.