Едвард Сноуден, співробітник Агентства національної безпеки США, який втік до Росії, дав інтерв'ю британському телеканалу ВВС.

32-річний утікач розповів, що американське АНБ і британське Управління урядового зв'язку мають можливість зламувати будь-який телефон, пишуть Факты.

У разі необхідності спецслужби нібито відправляють приховане зашифроване текстове повідомлення, після чого агенти можуть вмикати і вимикати телефон без відома користувача, бачити, кому він дзвонить і що пише в повідомленнях, які інтернет-сайти відвідує, чути все, що відбувається навколо, і навіть робити фотографії.

Читайте також: Chrome-розширення киянина дозволить одночасно сидіти у всіх соцмережах

За словами Сноудена, британське GCHQ користується так званим "комплектом Смурфів" - набором секретних методів перехоплення, названим на честь казкових синіх істот, придуманих бельгійським художником П'єром Кюлліфором.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"Пронирливий Смурф" - це механізм, який керує мікрофоном. "Смурф-слідопит" - механізм геолокації, який дозволяє відстежувати ваше місцезнаходження з дуже великою точністю. "Параноїдальний смурф" - механізм самозахисту, що дозволяє замаскувати присутність шкідливих "смурфиків".

Наприклад, якщо ви запідозрили, що з телефоном щось не так і віднесете його в ремонт, майстру буде набагато складніше зрозуміти, в чому проблема.