Цього року Нобелівську премію з хімії отримали британські вчені Томас Ліндал (Tomas Lindahl) і його колеги із США Пол Модріч (Paul Modrich) і Азіз Санкар (Aziz Sancar) за дослідження ДНК.

Про це сьогодні повідомив Нобелівський комітет.

Репарація ДНК, яку досліджували нагороджені вчені, - особлива функція клітин, що полягає в здатності виправляти хімічні пошкодження і розриви в молекулах ДНК. Ряд спадкових хвороб у людини пов'язаний з порушеннями систем репарації.

У 2014 році премію з хімії отримали за дослідження мікроскопії американські вчені Ерік Бетциг, Вільям Морнер і німець Стефан Хелл.

Читайте також: Оприлюднено імена ймовірних лауреатів Нобелівської премії з літератури

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Нагадаємо, що в 2015 році Нобелівську премію з фізики отримали канадець Артур Макдональд і японець Такаакі Кадзіта. Вчені удостоїлися престижної нагороди "за відкриття нейтронних осциляцій, що демонструють наявність у них маси".