Армійські снайпери та загони спецпризначення отримають новітні великокаліберні снайперські гвинтівки типу СГМ-калібру 12,7 мм. Повідомляє військовий інформпортал Military Navigator.

Розробник – українське підприємство "Маяк". Серед основних переваг гвинтівки: ураження на великих дистанціях живої сили, контрснайперська діяльність, знищення легкої бронетехніки.
Дальність дії складає понад 1,5 км, стрільби - понад 2 км. СМГ на стометровій дальності вражає колісні бронетранспортери та бронеавтомобілі будь-яких видів.

Головний конструктор Валерій Фесенко переконує, що гвинтівка може пробити броньовані листи завтовшки 10 мм та подвійні бронеекрани завтовшки 12 мм.

Читайте також: Американські військові будуть збивати радіохвилями безпілотники (відео)

Десять великокаліберних гвинтівок з довжиною ствола 1000 мм та прицільною дальністю 1,5 км будуть передані за призначенням. До кінця року військо поповниться ще 50-80 одиницями зброї.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадаємо, що наприкінці вересня відбулася презентація гвинтівки СГМ-12,7 для військових на XII Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека 2015" .