Британські вчені запевняють, що сидячий спосіб життя та передчасна смерть не пов'язані між собою. До цього було встановлено, що відсутність фізичної активності для "сидячих" професій, понаднормове перебування перед монітором чи телевізором провокує ризик смертності у ранньому віці. Вчені Естерського університету та університетського коледжу Лондона на сторінках видання The Independent спростовують цю версію.

Проаналізувавши дані більше ніж 5 тис. людей протягом 16 років, науковці не змогли знайти зв'язку між сидячим способом життя та ранньою смертністю. Вони дослідили співвідношення витраченого часу на роботу та відпочинок, скільки часу людина проводить в горизонтальному положенні, а також скільки годин учасники експеременту займаються спортом та фізичною підготовкою. Враховувалися також вік респондентів, стать, соціальний статус, загальний стан здоров'я, вживання алкоголю, паління, харчування.

Читайте також: Пристрасть до гіркої кави є ознакою психопатії - вчені


"Беззаперечно, слабка фізична активність та підготовка дуже негативно впливають на здоров'я людини, але нам вдалося встановити, що будь-яке положення тіла, поза, під час якої людина мало рухається та витрачає мало енергії, не позначаються критично на загальному стані", - наголошує лікар Мелвін Хіллсдон.


Нагадаємо, що результати дослідження можна знайти у Міжнародному журналі з епідеміології.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще