Вчені визнали найстресовішими професіями професії продавця, медсестри, офіціантки та інші зі сфери обсуговування, за які робітники отримують низьку зарплатню. У найбільшому стресі продовж дня перебувають продавці та офіціанти. Їм доводиться кожного дня вислуховувати забаганки керівництва та клієнтів. Про це повідомляє журнал Neurology.

Саме ця група найчастіше має проблеми зі серцево-судинною системою та хворіє на інсульт. Люди, робота яких повязана із фізичними навантаженнями (вантажники, охоронці і т.п), перебувають у стресовому стані не менше, ніж лікарі чи професори.

Китайські вчені систематизували дані 140 тис. робітників з трьох континентів віком від 18 до 75 років. Інформацію про їхнє здоров'я збирали майже 16 років. Незважаючи на шалену мозкову активніть, лікарі, архітектори та представники інших високоінтелектуальних професій найменше хворіють на інсульт. Показник захворюваності на серцеву хворобу на 22 відсотка більший для професій, які зазнають суспільного осуду.

Читайте також: Сидячий спосіб життя не впливає на передчасну смертність - вчені

Вчені вважають, що стрес на робочому місці змушує вживати нездорову їжу, пити та палити. Такі люди перебувають у групі підвищеного ризику захворювання на інсульти та інфаркти.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що ринок праці 2015 року найменше потребує юристів, найбільше - IT-спеціалістів.