Невеликий квадрокоптер вважається іграшкою, але для американського уряду він є "безпілотної літальної системою". Влада США зібралася регулювати використання дронів.

Про це повідомляє Еngadget.

Міністерство транспорту США працює над процесом обов'язкової реєстрації дронів і безпілотних літальних апаратів.

Керівник Федерального управління цивільної авіації США Майкл Хуерта пояснив це рішення тим, що влада дбає про безпеку. Управління, за його словами, щодня отримує скарги на небезпечне використання безпілотників.

"Це насправді небезпечні речі: близькі прольоти повз пілотованих літаків, перешкоджання роботи пожежників і багато іншого", - наголосив він.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Викрасти безпілотник виявилось на диво легко (відео)

Хуерта зазначив, що процес реєстрації дозволить бути впевненими, що оператор дрона знає правила і може ним безпечно керувати в громадських місцях.

Але американська влада ще не прийшли до остаточного рішення в цьому питанні. В даний момент вирішується, які типи дронів підлягатимуть обов'язковій реєстрації і чи будуть винятки.

Для роботи над законом залучили 25 представників індустрії і членів уряду. Вони підготують свої рекомендації законотворцям до 20 листопада.