Компанія Google планує в 2017 році почати активне використання безпілотних літальних апаратів для доставки товарів клієнтам.

Про це пише BBC News.

"Наша мета - запустити комерційну компанію і почати роботу в 2017 році", - сказав керівника розробок засобів доставки Девід Вос.

Читайте також: Через рік презентують єдину операційну систему з Chrome OS і Android

Він не уточнив, який саме тип дронів будуть використовувати для цього і які саме товари поставлятимуться таким чином.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Google веде подібні розробки давно, про це стало відомо ще в 2014 році. На початку проекту, за Project Wing відповідав дослідницький підрозділ Google X.

Випробування перших беспілотників провели у Австралії, апарати планували використовувати для ліквідації наслідків стихійних лих або термінової доставки медикаментів.

Нагадаємо, водночас, аналогічні проекти розробляє найбільша компанія в сфері інтернет-торгівлі Amazon.

Перших домовленостей між NASA та 13 компаніями, включно із Amazon і Google, з питань створення єдиної системи управління польотами дронів, досягли влітку 2015 року.