Британський виробник протезів компанія Open Bionics об'єднає свої зусилля з американською компанією Disney. Разом вони розроблять незвичайну серію протезів для дітей-інвалідів. Їх зроблять за сюжетами популярних фільмів і мультфільмів.

Така ініціатива стала можлива завдяки заходам Disney Accelerator Demo Day. У його рамках різні компанії і просто ентузіасти пропонують реалізувати власні проекти і збирають на них кошти за допомогою краудфандінга.

Більшість виробників протезів намагається виготовити продукцію з максимальною реалістичністю і схожою на справжні кінцівки. Дизайнери з Open Bionics пішли іншим шляхом і вирішили, що дітям сподобається ідея подібності протезів до різних супергероїв або персонажів мультфільмів.

Читайте також: Кровоносні судини роздруковуватимуть на 3D-біопринтері

Компанія Disney безкоштовно надала британському виробникові ліцензію на використання своїх франшиз для розробки дитячих протезів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Першими в лінійці стануть кінцівки персонажів з фільму "Залізна людина", анімаційної стрічки "Холодне серце", а також рука в стилі фантастичної саги "Зоряні війни".

Засновник компанії Open Bionics Джоел Гіббард також є творцем проекту Open Hand. Він активно просуває ідею створення недорогих і доступних протезів для інвалідів. Виготовляти їх він пропонує за допомогою звичайних 3D-принтерів.