Китайські вчені винайшли перший у світі принтер, який друкуватиме судини людини.
Пише Кореспондент.net.

Біотехнологічна компанія Sichuan Revotek Co, яка є розробником диво-апарату, повідомляє, що він може створювати персоніфіковані людські органи.

Апарат працюватиме за таким принципом: біочорнила Biosynsphere створюватимуть судини для кожного окремого людського організму. З таких сосудів можна буде зрощувати нові органи.

Китайці готові поділитися досвідом з колегами з інших країн та презентувати біопринтер науковій та медичній спільноті. За словами винахідників, процес ще не зовсім досконалий, доводиться вручну випрявляти помилки. Роздруковані клітини можуть жити протягом чотирьох місяців.

Найкраще "вирощуються" ніс та вуха. Печінку зможуть роздрукувати приблизно через 10-15 років.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Читайте також: В Англії створили робота, який виробляє енергію з мікробів

Нагадаємо, що вченим вдалося роздрукувати на 3D-принтері нижню щелепу, яку встановили 83-річній жінці. Найчастіше на принтер роблять зубні коронки.