Англійські вчені створили прототип робота, який може плавати та добувати електроенергію з брудної води.

Авторами проекту стали дослідники з Брістольського університету, Університету Західної Англії та Брістольської робототехнічної лабораторії, пише Eco town.

Прототип складається з гребного механізму з двома невеликими вагами і механізмом, який регулює потік води, що проходить крізь робота.

Читайте також: Інженери Гарварду винайшли літаючого робота-субмарину (відео)

Всередині спеціальної камери розміщений так званий "мікробний паливний елемент", який не тільки очищує воду, але й виробляє електрику і заряджає конденсатор. Конструкцію тримають на плаву чотири закріплені на корпусі буї.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Під час руху робот відкриває клапани і набирає воду у камеру з паливним елементом, роблячи десять гребків за десять секунд. Потім він закриває клапани і три хвилини переробляє воду, після чого знову пливе вперед.

Автори проекту вважають, що таких роботів можна використовувати для очищення забруднених водойм.