Перші згадки про матеріалі під назвою "мікрорешітка" з'явилися ще в 2011 році. Він створений з металу. Але незважаючи на це, він в 100 разів легше, ніж пінопласт. Досягти цього дослідникам вдалося завдяки гратчастій структурі. Через це він на 99,9% складається з порожнеч, заповнених повітрям.

Шматок мікрорешітки можна покласти на верхню частину кульбаби і при цьому рослина ледь прогнеться під вагою цього металевого матеріалу. Вчені з HRL Laboratories більше чотирьох років працювали над тим, щоб домогтися подібних властивостей металу. Вони надихалися у своїх розробках самими різними матеріалами. Наприклад, людськими кістками, які також пористі всередині. Завдяки цьому людський скелет досить міцний і легкий.

Єдина відмінність між мікрорешіткою і скелетом в тому, що пори всередині кістки розташовані хаотично. Новий матеріал має строго упорядковану структуру порожнин.

Читайте також: Китай готується до другого запуску гігантського дирижабля

Такий матеріал можна використовувати в найрізноманітніших областях. Але вчені поки не поспішають заглядати в майбутнє. Перше, що спадає на думку, дивлячись на назву компанії Boeing, це зменшення ваги різних деталей літаків. Таке нововведення автоматично призведе до зменшення витрати палива.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Також мікрорешітка може знайти застосування в космічних програмах. Адже вага космічного корабля критично важлива. Компанія General Motors тим часом планує використовувати новий матеріал в автомобілебудуванні.