У рамках підготовки до польоту людини на Марс авіакосмічне агентство NASA оголосило про початок відбору кандидатів у експедицію, передає прес-служба NASA.

Так, заявки від бажаючих агентство прийматиме з 14 грудня 2015 до середини лютого 2016 року. Імена обраних кандидатів оголосять у 2017-му році.

Відбір ведеться серед громадян США, при цьому вони повинні мати як мінімум закінчену вищу освіту в акредитованому навчальному закладі за такими спеціальностями, як інженерна справа, біологія, фізика або математика, вчений ступінь бажаний.

Читайте також: Вчені виявили в космосі спирт

Також необхідно мати мінімум три роки досвіду роботи за фахом або налітати тисячі годин в якості пілота реактивного літака. Крім того, претендентам доведеться здати фізичні тести в NASA.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

"Ця група американських дослідників космосу буде надихати покоління Марсу, щоб досягти нових висот, і допомогти нам реалізувати мету залишити наш слід на Червоній планеті", — сказав адміністратор NASA Чарльз Болден.